Ervaringen van klanten


Hieronder vind je ervaringen van mijn klanten, die ze hadden tijdens workshops of persoonlijke coaching.

Individuele coaching

Marlyne:

Eigenlijk wilde ik al een tijd op zoek naar ander werk. Alleen was de vraag: wat wil ik? Doel van de coaching was om te concretiseren waar ik blij en energiek van word, waar ik goed in ben en wat voor soort werk daar bij past.Door de verschillende werkmethodes (reflecteren, spellen, opdrachten) werd de de brij van ideeën in m’n hoofd omgezet in concrete, realistische doelen. Ik heb geleerd om even stil te staan bij wat er in me opborrelt, bij mezelf te voelen hoe iets is. Wat ik me ook heb gerealiseerd: ik alles zijn en worden wat ik wil. Ik kan doen wat ik wil. Dat geeft me superveel energie!

Tijdens het coachtraject met Martine hadden we vooraf niet altijd een concreet plan voor een sessie. Martine is uitstekend in staat om uit talloze opdrachten en spellen te kiezen wat op dat moment past in de situatie. Dat maakt het werken met Martine zo prettig. Zonder de grote lijn uit het oog te verliezen, zet zij haar instrumenten op het juiste moment in. We hebben samen tijdens de diverse opdrachten en spellen ontzettend gelachen (nog zo’n kracht van Martine), waardoor ik na elke sessie met een berg energie naar huis ben gegaan. 

Circe:

Associërend aan de hand van fotokaarten onderzoeken we mijn persoonlijke vraag. Martine faciliteert een heldere structuur en past de werkvorm aan aan de behoeften op dat moment. Ze is nuchter en rustig aanwezig, waardoor het voor mij veilig voelt om ook gevoelsmatig en kwetsbaar mijn vraag te onderzoeken. De coaching van Martine heeft mij geholpen om twee schijnbaar tegengestelden meer als eenheid te integreren in mijzelf.  Mooie beelden en waardevolle inzichten rijker, ga ik met een warm hart en meer vertrouwen de wereld weer in.

Pieter:

Martine heeft me op speelse, ontspannen, professionele maar ook spiegelende wijze nieuwe inzichten over mijzelf laten ontdekken. Inzichten die mij acceptatie en daarmee rust hebben gebracht en het bewustzijn over mijn eigen ik hebben versterkt. Inzichten waarmee ik de nabije toekomst, zowel zakelijk als privé, met nog meer (zelf)vertrouwen tegemoet zie.

Workshop ‘Jouw irritante klant’

Een workshop speciaal voor het ondernemersnetwerk Club van 25. In deze workshop is het gedrag van irritante klanten de basis waarop we een kernkwadrant maken. Op die manier leer je over een van je sterke punten (kernkwaliteit), eigenschappen die minder effectief zijn (valkuil) is en de eigenschap waar je nog in kunt groeien (uitdaging).

Christel:

Het was supertof! Echt weer wat geleerd en je deed het heel relaxed en doortastend.

Bianca:

De workshop deed mij beseffen dat tegenover elk gedrag wat ik lastig vindt bij een klant, er een kernkwalitieit van mij staat en dat ik kan klaar leren van dat irritante gedrag van mijn klant waardoor ik een betere ondernemer en persoon wordt, want ook privé werkt dit principe. Ik heb nu een beter inzicht in wat ik eigenlijk irritant gedrag vindt en waarom, welke kwaliteiten van mij daar tegen over staan en hoe ik hier van kan leren. De volgende keer als ik gedrag tegen kom wat ik eigenlijk irritant vindt, kan ik hier nog beter mee omgaan.

Joyce:

De workshop over je irritantste klant was top! Op een simpele manier maakte Martine mijn allergie en daarmee ook mijn sterke punten inzichtelijk.

Femke:

Echt een eye-opener en het heeft me de rest van de dag aan het denken gezet.

Workshop ‘Spelen met talenten’

Workshop waarin we in een kleine groep het spel ‘Spelen met talenten’ spelen om antwoorden te vinden op een werkgerelateerde vraag.

Jeannette:

Zo maar een doordeweekse avond, ik schuif aan bij Martine en een onbekende. Samen zullen we ‘Spelen met talenten’. Doel is om op deze avond meer inzicht te krijgen welke talenten in ons schuilgaan en hoe we die mogen en kunnen benutten ins het dagelijks leven.

Hoewel we het spel spelen in een groep die elkaar niet kent, weet ze de avond goed te begeleiden. Ze voelt ons aan en weet ons allemaal evenveel aandacht te geven. Ze staat open voor wat er zich aan tafel ontwikkelt. Slaat mee zijpaden is als ze denkt dat dat nodig is, maar brengt ons ook terug naar de kern wanneer wij zelf te veel verdwalen in gedachtes en verhalen. Ze weet feilloos door te vragen waar dat nodig is en helpt je zo om jezelf beter te doorzien, om je eigen gedachtes en gevoelens voor jezelf helder te krijgen. Er is de flexibiliteit om de avond aan te passen naar de behoeftes van de deelnemers, zonder dat ze de grote lijn van de avond verliest.

Doordat Martine ook lachyogadocent is, weet ze hoe belangrijk sfeer is. Vanaf het begin van de avond weet ze een sfeer van onderling vertrouwen te creëren. Er is ruimte om je open op te stellen en je kwetsbaarheid te tonen. De yoga-ervaring helpt haar ook in het coachen. Als ze merkt dat ik te veel blijf nadenken en ‘in mijn hoofd blijf zitten’, weet ze met behulp van een kleine oefening ook mijn hart en emotie in het proces te betrekken. Hierdoor weet ze er voor te zorgen dat ik mijn ontdekte talenten durf te accepteren en waarderen.

Rina:

Ik had de vraag: Welk talent zet ik in om mijn praktijk te laten groeien? Aan de hand van een spel met kaarten met verschillende invalshoeken en zeer uiteenlopende vragen gingen we van start. Martine is een goede luisteraar en de avond vloog voorbij. We besloten met het doornemen van de antwoorden. Martine kwam met een aantal praktische tips waarmee ik direct aan de slag kan. Leuk om een keer op deze manier naar je talenten te kijken!