Over Martine en Groen Licht


Coach Amersfoort Martine Beernink

It is I! Elena Jansen, dank je voor de foto.

Fijn je te ontmoeten! Mijn naam is Martine Beernink, coach voor zin & zelfvertrouwen. Hieronder vind je mijn verhaal.

Wil je weten waarom mijn bedrijf Groen Licht heet? Binnenkort meer daarover 🙂

Martine in vijf gevleugelde uitspraken

‘Kinderen die vragen, worden overgeslagen!’ hoorde ik vaak als kind. Als lekkerbek vroeg ik regelmatig om een koekje, maar het ging me vooral om het naadje van de kous. Waarom doe je dat? Hoe zit dit, en hoe kan het dan dat? Als je zus doet, waarom dan niet ook zo?

Anders gezegd: ik ben nieuwsgierig, kan scherp observeren en heb een neus voor een helder en logisch verhaal. In mijn loopbaan heb ik deze kwaliteiten ten volle benut. Eerst als tekstschrijver en communicatieadviseur, later als leider van projectteams en vervolgens als professioneel coach en trainer.

Zo hé. Bovenstaande woorden rolden 1-2-3 uit mijn toetsenbord! Mijn loopbaan verliep echter niet met diezelfde soepelheid 😉 Het ontdekken en echt durven benutten van mijn kwaliteiten ging (en gaat!) met horten en stoten. Het grootste inzicht dat ik daarbij heb opgedaan pas ik ook toe in mijn coachtrajecten: heb aandacht voor je gevoelens en gedachten, juist óók als je ze niet fijn vindt.

Wat je wilt vermijden, roep je op. Alles waar je van wegloopt, komt terug als een boemerang. En hard. Als je van jezelf nooooit mag twijfelen of fouten mag maken, dan ga je je zo gedragen dat dat juist gebeurt. En dan ga je nog harder proberen om twijfels en fouten te vermijden…zodat ze nog meer voorkomen. Vicieuze cirkel!

Wat ik vaak hoor en lees, is dat je onprettige gedachten en gevoelens ‘gewoon’ lekker moet loslaten! Huppakee, mindset is everything!

Ik vind van niet. Loslaten zegt echter dat je iets kwijt wilt, maar dat kan niet: jij hebt en denkt ze niet voor niets. Ze zijn van jou en ze hebben je geholpen om te komen waar je nu bent, ze waren er om te zorgen dat jij je veilig voelde in je wereld.

Laat niet los, maar transformeer.  Bekijk een gedachte of gevoel met nieuwsgierige aandacht: wat betekent het, wat heb je eigenlijk nodig? Zo veranderen ze in iets dat voor je werkt: je leert ervan. Door stap voor stap te onderzoeken wat ik eigenlijk ECHT NIET wilde denken en voelen, kwam ik erachter wat ik echt wel voelde en dacht. En daarmee achter wat ik eigenlijk het liefst wilde doen in mijn leven. Yay!

Maar goed.

Daar zat ik dan met mijn wil. Anderen helpen om te doen wat ze het liefste willen, om te dealen met die minder prettige gevoelens en gedachten, die ja-maars. Wat toen bleek: willen is één ding, kiezen een tweede. Als je echt expliciet kiest voor wat je wilt, doordring je jezelf van de consequenties: wat vraagt het, om hier echt voor te kiezen? Welke acties zitten er aan vast? Welke lastige situaties, gedachten en gevoelens kan het opleveren en wat ga ik daarmee doen? En vervolgens ga je dóen. Zo koos ik voor een eigen bedrijf, met alle hobbels van dien. Lekker veel transformeren dus 😉

Uiteindelijk leidde die keuze naar het beste resultaat: mezelf met al mijn kwaliteiten, kennis, kunde en kwetsbaarheden laten zien. Don’t let the world change your smile, let your smile change the world!

En dat leidt tot mij missie: een mooiere wereld. Als jij doet wat jij het liefste wilt, dan geef je daarmee anderen ook de ruimte omdat te doen. Zoals Marianne Williamson het zegt:

And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.

Martine voorbij haar werk

Als je even verder kijkt dan je werkneus lang is, dan heb ik ook nog een privéleven. Ha! In een paar bullets:

  • Wilbert en Jona zijn m’n mannen ♥
  • Amersfoort is me stadsie, na omzwervingen in Zeist, Wolfheze, Utrecht en Arnhem.
  • Gelderse Achterhoek mijn geboortegrond (anno 1976).
  • Zeeland mijn vakantiebestemming, afgewisseld met verre oorden zoals Costa Rica.
  • Kletsen, creabeabezigzijn, kokkerellen en krantbijlages lezen een setje hobby’s.
  • Net zoals slapen, saunabezoek, samen lachen en stukjes schrijven (ik ♥ alliteraties)

Nieuwsgierig geworden?

Kom in beweging, laten we kennis maken! Neem nu contact op via 06 197 84 597 of stuur me een mail: